Username:
Password:

Είσοδος
Υπενθύμιση


  Γίνετε μέλος στο OikoNet
   ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ   ΦΩΤΟ−ΑΓΓΕΛΙΕΣ   GALLERY ΧΡΗΣΤΩΝ   WEB−MAIL   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ, τα free email Hotmail, Yahoo, In κ.ά., δεν λειτουργούν πάντα σωστά για εγγραφές νέων Μελών. 

Χρησιμοποιείτε πάντα στην αίτηση έγγραφης σας, το email που σας παραχώρησε η ετα ...


ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Χρυσή Διάκριση της Ideales στην Εταιρική Ευθύνη. 

Η Ideales επιβραβεύεται και πάλι για την εταιρική της υπευθυνότητα, αυτή τη φο ...


Κερδίστε μια Ολόκληρη Εβδομάδα Διακοπών στο Ideales Resort 

Ο μεγάλος διαγωνισμός του Ideales Resort  στο facebook.com/IdealesResort με τίτλ ...


Σημαντικές συμμετοχές στη 3η «DOMICATEC – Δόμηση & Ανακαίνιση» 

Για ακόμη μία χρονιά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγ ...


Συμμετοχή της Ideales στην 2η Διεθνή Έκθεση Πισίνα-Spa-Κήπος 

Η 2η Διεθνής Έκθεση Pool About Salon διεξάγεται 1-3 Mαρτίου στο γήπεδο TAE KWO ...


  ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
ΑΡΧΙΚΗΧΡΩΜΑΤΑ 
  Διαδικασία εφαρμογής χρωμάτων (Βαφή) :
Διαδικασία εφαρμογής χρωμάτων (Βαφή)

Πριν από την τελική βαφή που δίνεται η στιλπνότητα και το τελικό φινίρισμα προηγούνται διάφορες εργασίες με εφαρμογή ουσιών. Έτσι η σειρά εφαρμογής χρωμάτων είναι: α) Τρίψιμο επιφανειών (ξεχόνδρισμα) β) Στοκάρισμα (εφαρμογή ειδικών ουσιών στόκων) γ) Τρίψιμο επιφανειών και στόκων (φινίρισμα) δ) Εφαρμογή υποστρώματος (ειδικό χρώμα σαν βάση για το τελικό χρώμα) ε) Βαφή με τελικό χρώμα.

Τρίψιμο επιφανειών (ξεχόνδρισμα): Η εργασία γίνεται με ειδικά γυαλόχαρτα, σμιριγδόπανα ή τοιχόχαρτα και σκοπεύει να αφαιρέσει από την επιφάνεια τις εξοχές που είναι αισθητές με το μάτι και την αφή (έντονα σημεία κυματισμών στις επιφάνειες).

Στοκάρισμα: Το στοκάρισμα είναι μία σημαντική εργασία πριν από την βαφή. Γίνεται με ειδικούς στόκους και χρησιμοποιούνται εργαλεία όπως σπάτουλες ή ρολά. Η εργασία έχει σαν σκοπό να καλύψει διάφορες ρωγμές, σκασίματα, βαθουλώματα κ.λπ. Έτσι η επιφάνεια επιπεδοποιείται. Οι στόκοι κυκλοφορούν σε υγρή παχύρευστη μορφή ή σε σκόνες. Η σύστασή τους είναι με βάση την επεξεργασία του λινέλαιου. Τελευταία χρησιμοποιούνται με ευρύτητα χρήσης οι ακρυλικοί στόκοι. Οι ακρυλικοί στόκοι δουλεύονται εύκολα, έχουν καλυπτικότητα, στρώνουν θαυμάσια, δεν επηρεάζονται από ουσίες ξύλων ή τοίχων και στεγνώνουν γρήγορα, χωρίς να δημιουργούνται ρηγματώσεις (σκασίματα).

Επίσης κυκλοφορούν στο εμπόριο στόκοι με σύνθετη σύσταση, ακρυλικοί σιλικονούχοι που κλείνουν μεγαλύτερα ανοίγματα (ρωγμές) και μεταξύ ανομοιογενών υλικών. Οι στόκοι αυτοί χρησιμοποιούνται σε πορώδεις επιφάνειες και συνήθως κυκλοφορούν σε σωληνάρια.

Τρίψιμο επιφανειών - στόκων (φινίρισμα): Μετά το στοκάρισμα ακολουθεί το τρίψιμο για την επιπεδότητα των επιφανειών και τη λείανσή τους. Σε αυτήν την εργασία αφαιρούνται και τα επιπλέον στρώματα των στόκων ώστε η επιφάνεια να είναι επίπεδη προς βαφή. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το τρίψιμο όπως αναφέρθηκε είναι τα γυαλόχαρτα, σμιριγδόπανα, τοιχόχαρτα κ.λπ. Επίσης κυκλοφορούν στο εμπόριο και ειδικά πλέγματα νηματοειδών συρμάτινων υλικών (σύρματα τριψίματος). Η τυποποίηση των υλικών τριψίματος γίνεται με νούμερα. Όσο μεγαλύτερο είναι το νούμερο του γυαλόχαρτου π.χ., τόσο πιο λεπτόκοκκο είναι το υλικό που χρησιμοποιείται σε φινιρίσματα. Όσο μικρότερο είναι το νούμερο, τόσο πιο χονδρόκοκκο είναι το υλικό και χρησιμοποιείται για ξεχόνδρισμα και γρήγορη αφαίρεση μεγάλων εξογκωμάτων των επιφανειών.

Εφαρμογή υποστρώματος: Τα υποστρώματα είναι ειδικά χρώματα που χρησιμοποιούνται με σκοπό την καλύτερη εφαρμογή και πρόσφυση του τελικού χρώματος. Τα υποστρώματα φράσσουν τους μικροπόρους, δημιουργούν χρωματική ομοιομορφία και επιπεδώνουν την επιφάνεια. Τα είδη των υποστρωμάτων είναι δύο: για ελαιοχρώματα και για πλαστικά χρώματα. Οι βελατούρες είναι υποστρώματα για ελαιοχρώματα ξύλων, έχουν ισχυρή πρόσφυση και δημιουργούν επιφάνεια για την καλύτερη συγκράτηση του τελικού χρώματος. Το αστάρι μετάλλου είναι υπόστρωμα για ελαιοχρώματα μετάλλων. Είναι απαραίτητα γιατί δημιουργούν αντιοξειδωτική προστασία. Υπάρχουν υποστρώματα μετάλλων που εφαρμόζονται κατ’ ευθείαν σε σκουριά. Έτσι δεν δημιουργούνται αποφλοιώσεις του τελικού χρώματος και η εφαρμογή του γίνεται με καλύτερη πρόσφυση. Υπάρχουν αστάρια μετάλλων σε βασικές αποχρώσεις και για μεγαλύτερες απαιτήσεις, χρησιμοποιούνται δε ειδικά για σασί αυτοκινήτων. Το αστάρι πλαστικού και η πρώτη ύλη πλαστικού χρησιμοποιούνται  σαν υπόστρωμα για τα πλαστικά χρώματα. Έχουν συγγενική σύνθεση με τα ακρυλικά πλαστικά και έτσι αποτελούν καλή βάση για τα τελικά χρώματα. Αδιαβροχοποιούν τις επιφάνειες, λόγω της ελαστικότητάς τους και αυξάνουν την αντοχή του τελικού χρώματος. Χρησιμοποιούνται και σε πορώδη υλικά αποτελώντας την απαραίτητη γέφυρα της επιφάνειας και του τελικού χρώματος.

Τελικά χρώματα: Τα τελικά χρώματα κατατάσσονται σε: υδροχρώματα, ελαιοχρώματα και πλαστικά.

Τα υδροχρώματα γίνονται με βάση τον πολτό του ασβέστη που έχει σβηστεί πριν από εβδομάδες. Το γαλάκτωμα που προκύπτει ενισχύεται με χρωστική ουσία. Ο ασβέστης όμως έχει μικρή δυνατότητα σύνδεσης του χρώματος και γι’ αυτό ξεβάφει. Για την αποφυγή του φαινομένου προστίθεται λινέλαιο ή διάφορες κόλλες. Χρησιμοποιείται συνήθως σε οροφές μικρών απαιτήσεων και δεν μπορεί να δεχτεί άλλου είδους χρώματα πάνω από αυτό.

Τα ελαιοχρώματα είναι μίγματα ουσιών ρινισμάτων μετάλλων και ελαίων. Χρησιμοποιούνται σε ξύλα και μέταλλα. Δίνουν στιλπνότητα, αντοχή και αδιαβροχοποιούν τις επιφάνειες. Κυκλοφορούν σε διάφορες αποχρώσεις και κάθε εταιρία διαθέτει ειδικό χρωματολόγιο. Διαλύονται με ειδικά διαλυτικά που αραιώνουν την πυκνότητά τους. Αναφέρονται σαν ριπουλίνες και εφαρμόζονται με πινέλο, ρολό ή πιστόλι αέρος. Για μεγαλύτερη αντοχή χρησιμοποιούνται ειδικά ελαιοχρώματα (λάκα) που διαλύονται με ειδικά διαλυτικά (νίτρου - πολυουρεθάνης κ.λπ.) Χρησιμοποιούνται σε έπιπλα ή σε ειδικές εφαρμογές (ντουλάπια κ.λπ.). Τελευταία χρησιμοποιούνται για μέταλλα ειδικά χρώματα που εμπεριέχουν και υπόστρωμα και δεν απαιτούν πολλές επιστρώσεις, δίνουν αντοχή και στιλπνότητα. Εφαρμόζονται με ρολό ή πιστόλι αέρος και κυκλοφορύν σε βασικές αποχρώσεις και με την ονομασία D.K.P. Είναι ιδανικά για εξωτερικά μεταλλικά εξαρτήματα (κάγκελα, πόρτες κ.λπ.) κυρίως σε περιοχές με υψηλό ποσοστό υγρασίας. Τα ελαιοχρώματα δίνουν τελική επιφάνεια σατινέ, γυαλιστερή ή ματ. Τα γυαλιστερά προτιμούνται σε εξωτερικές επιφάνειες γιατί αντέχουν περισσότερο. Τα σατινέ έχουν τελική μορφή μεταξύ ματ και γυαλιστερής και δίνουν αίσθηση βελούδου. Τα ματ χρώματα δεν γυαλίζουν και χρησιμοποιούνται σε εσωτερικές επιφάνειες. Τελευταία κυκλοφορούν στην αγορά τα οικολογικά χρώματα. Αυτά χρησιμοποιούν φυσικές χρωστικές ύλες και συνδετικά μέσα και δεν περιέχουν τοξικές ουσίες που ενοχοποιούνται για περιβαλλοντολογική ρύπανση.

Τα πλαστικά χρώματα χρησιμοποιούνται σε ξύλινες επιφάνειες και κυρίως σε οικοδομικά υλικά. Είναι υδατοδιαλυτά και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται στα μέταλλα. Έχουν σαν βάση τις ακρυλικές, βινυλικές ή εποξεικές ρητίνες, περιέχουν οξείδια μετάλλων που τα καθιστούν ικανά για μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Προστατεύουν το μπετόν από ανθράκωση και τον οπλισμό από την οξείδωση. Πολλά από αυτά δεν περιέχουν μόλυβδο ή ψευδάργυρο που βλάπτουν την υγεία. Ορισμένα είναι άοσμα και περιέχουν αντιμουχλικές ουσίες και αντιμυκητιακές ουσίες. Διακρίνονται ανάλογα με την επιφάνεια που εφαρμόζονται σε τσιμεντοχρώματα και τοιχοχρώματα. Ανάλογα με το χώρο που τοποθετούνται, σε εσωτερικής ή εξωτερικής χρήσης. Απαιτούν επιφάνειες στεγνές, απαλλαγμένες από γράσσα, έλαια και σκόνες. Εφαρμόζονται με πινέλο, ρολό και κυκλοφορούν σε διάφορες αποχρώσεις.

Το πλαστικό χρώμα εξωτερικής χρήσης, ρελιέφ (relief) είναι ειδικό ανάγλυφο επίχρισμα με βάση τις βινυλικές ρητίνες. Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και εξαιρετική αντοχή σε νερό, παγετό και ατμοσφαιρική ρύπανση. Εφαρμόζεται με ειδικό ρολό σε τούβλο, σοβά, μπετόν, αμιαντοτσιμέντο. Το ακρυλικό πλαστικό με πολυακρυλική σύνθεση χρησιμοποιείται με άριστα αποτελέσματα σε εξωτερικές επιφάνειες. Έχει αντοχή στην υγρασία και δεν επιτρέπει την ενανθράκωση του μπετόν. Έχει καλυπτικότητα και προσδίδει φωτεινότητα στις επιφάνειες.

Το τσιμεντόχρωμα εφαρμόζεται σε μπετόν, σοβά, τούβλα, αμιαντοτσιμέντο. Είναι χρώμα με ειδικές ακρυλικές ρητίνες εσωτερικής ή εξωτερικής χρήσης. Είναι αδιάβροχο, έχει καλυπτικότητα, μπορεί να περιέχει αντιμουχλικά και αντιμυκητιακά πρόσθετα. Εφαρμόζεται με ρολό ή πινέλο και κυκλοφορεί σε βασικές αποχρώσεις. Έχει ιδιαίτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και δεν αλλοιώνεται από τα αλκάλια του μπετόν.

Παρατήρηση: Για την εφαρμογή των χρωμάτων είναι αναγκαίο να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του κατασκευαστή για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως αυτό περιγράφεται στις προδιαγραφές κάθε χρώματος.

Ημερομηνία Καταχώρησης: 4/2/2008 6:58:50 μμ


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ
Εκτέλεση Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ COSPICO AEBE ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η τοποθέτηση ανοιγοκλειόμενης πέργκολας στο εστι ...


«Στεγάσαμε 300.350 τ.μ. και συνεχίζουμε... Ακρωτήρι» 
Η COSPICO ΑΕΒΕ, πρωτοπόρος στο χώρο της διαφώτιστης κατασκευής, αξιοποίησε υποδε ...
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εκδοση του 4ου Κοινωνικού Απολογισμού της Ideales 

Η Ideales είναι μία από τις ελάχιστες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκδίδουν ετή ...


Χρυσό Βραβείο Επιχειρηματικής Ηθικής για την Ideales 

Η Ideales επιβραβεύεται για 4η φορά με τo χρυσό βραβείο EBEN GR SEE G MODEL από  ...


Μηνύματα από την Εκθεση Πισίνας 

Ολοκληρώθηκε η 2η Διεθνής Έκθεση Πισίνα-Spa-Κήπος που διοργανώθηκε στο TAE KWO ...


Η Ideales αναδεικνύεται Best Franchise Leader 

Ακόμα μια σημαντική διάκριση για Ideales, αυτή του Best Franchise Leader, που απ ...


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ
athans-  10/10/2017
skepes  20/5/2017
marinavaxevanoglou  8/3/2017
monotrust  9/5/2016
zisis  27/3/2016
vasilis  14/8/2014
anifantisg  3/3/2014
europal  19/9/2013
kausoksila  4/9/2013
g.mpaltzoglou  1/8/2013
mikaelo  4/5/2013
zarzaliara  26/3/2013
ntouganiotis  29/1/2013
tdavaris  20/1/2013
goulopoulos  11/1/2013