Username:
Password:

Είσοδος
Υπενθύμιση


  Γίνετε μέλος στο OikoNet
   ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ   ΦΩΤΟ−ΑΓΓΕΛΙΕΣ   GALLERY ΧΡΗΣΤΩΝ   WEB−MAIL   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ, τα free email Hotmail, Yahoo, In κ.ά., δεν λειτουργούν πάντα σωστά για εγγραφές νέων Μελών. 

Χρησιμοποιείτε πάντα στην αίτηση έγγραφης σας, το email που σας παραχώρησε η ετα ...


ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Χρυσή Διάκριση της Ideales στην Εταιρική Ευθύνη. 

Η Ideales επιβραβεύεται και πάλι για την εταιρική της υπευθυνότητα, αυτή τη φο ...


Κερδίστε μια Ολόκληρη Εβδομάδα Διακοπών στο Ideales Resort 

Ο μεγάλος διαγωνισμός του Ideales Resort  στο facebook.com/IdealesResort με τίτλ ...


Σημαντικές συμμετοχές στη 3η «DOMICATEC – Δόμηση & Ανακαίνιση» 

Για ακόμη μία χρονιά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγ ...


Συμμετοχή της Ideales στην 2η Διεθνή Έκθεση Πισίνα-Spa-Κήπος 

Η 2η Διεθνής Έκθεση Pool About Salon διεξάγεται 1-3 Mαρτίου στο γήπεδο TAE KWO ...


  ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
ΑΡΧΙΚΗΘΕΡΜΑΝΣΗ 
  Συμβουλές και κόλπα για Εξοικονόμηση Ενέργειας :
Συμβουλές και κόλπα για Εξοικονόμηση Ενέργειας


Απλές συμβουλές και μικρά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να
εξοικονομήσετε χρήματα. Μάθετε τι πρέπει να προσέξετε στη θέρμανση, θερμική μόνωση, τη θέρμανση του νερού και τον αερισμό του χώρου σας ώστε να κρατηθούν οι δαπάνες της ενέργειας σας όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

Δώστε προσοχή στη θερμοκρασία δωματίου

Τα έξοδα θέρμανσης δεν ελαχιστοποιούνται μόνο με ένα σύγχρονο σύστημα θέρμανσης από τη Vaillant. Παράλληλα η σωστή «νοοτροπία θέρμανσης» και η καλή μόνωση μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα: Φυσικά δεν χρειάζεται να παγώσετε και να εγκαταλείψετε την άνεση σας, αλλά ένας ή δύο βαθμοί λιγότερο μειώνουν αρκετά το κόστος της θέρμανσης. Ένας απλός κανόνας: Κάθε βαθμός που μειώνεται, εξοικονομεί 6% της ενέργειας.

Αλλά ποια είναι η βέλτιστη θερμοκρασία; Εδώ σας παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία από την εμπειρία μας: Αν και στην κρεβατοκάμαρα αρκούν οι 16 βαθμοί για ύπνο, απαιτούνται στο σαλόνι και τη κουζίνα 20 βαθμοί, ενώ το παιδικό δωμάτιο χρειάζεται 22 βαθμούς για καλύτερη θερμική άνεση. Το μπάνιο θα πρέπει να είναι με 24 βαθμούς το θερμότερο δωμάτιο του σπιτιού. Στο υπόγειο μία θερμοκρασία με περίπου 6 βαθμούς είναι αρκετή για να εμποδίσει τη δημιουργία παγετού.

Μην <<κρύβετε>> τα καλοριφέρ σας

Κατά τη διακόσμηση του σπιτιού σας θα πρέπει να έχετε κατά νου και το κόστος της θέρμανσης: Αν τα θερμαντικά σώματα «κρυφτούν» πίσω από έπιπλα, δεν μπορούν να μεταβιβάσουν ελεύθερα τη θερμότητας τους στον αέρα. Αυτό οδηγεί σε συσσώρευση της θερμότητας και οδηγεί το κόστος της θέρμανσης στα ύψη. Ακόμη και κουρτίνες, που κρέμονται μπροστά σε ένα καλοριφέρ, αυξάνουν άσκοπα την έξοδά σας. Επιπλέον, μια επιπρόσθετη μόνωση του τοίχου πίσω από το θερμαντικό σώμα είναι χρήσιμη: βελτιώνει σε πολλές περιπτώσεις την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Κάντε τακτική συντήρηση του συστήματος θέρμανσης

Μια καλά συντηρημένη μονάδα θέρμανση λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και κατά συνέπεια πιο οικονομικά από μια συσκευή, η οποία απλώς λειτουργεί. Επιπλέον η τακτική, ετήσια συντήρηση, δημιουργεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη συνεχή λειτουργία, την αξιοπιστία και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Σημαντικό: Μην προσπαθήσετε να διεξάγετε μόνοι σας τις εργασίες συντήρησης ή ακόμα και επισκευές στη συσκευή σας. Καταχρηστική συντήρηση ή η έλλειψη συντήρησης μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία της συσκευής και να προκαλέσει υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες. Σας προτείνουμε τη σύναψη ενός συμβολαίου συντήρησης με αναγνωρισμένο επαγγελματικό συνεργείο. Εδώ στη ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ ΑΕ θα βρείτε το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό.

Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε τη συσκευή θέρμανσης

Είναι το σύστημα θέρμανσης που έχετε, είναι παλαιό, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε το αντικαταστήσετε, διότι μόνο ένα σύγχρονο σύστημα θέρμανσης μειώνει μακροπρόθεσμα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα έξοδα των δαπανών θέρμανσης: Αν και θα πρέπει να επενδύσετε χρήματα, μπορείτε να είστε σίγουροι, ότι θα κάνετε γρήγορα απόσβεση και αυτό επειδή η νέα συσκευή που θα χρησιμοποιείτε, θα λειτουργεί για παράδειγμα, εκμεταλλευόμενη τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με αποτέλεσμα να καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια από ό, τι παλιό σύστημά σας.

Ελέγξτε αν τα παράθυρα και οι πόρτες σας είναι στεγανά

Αν τα παράθυρα και οι πόρτες σας δεν είναι στεγανά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες θερμότητας. Κατά την περίοδο θέρμανσης, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τη φλόγα από ένα κερί για να εξετάσετε εάν η θερμότητα διαφεύγει μέσα από τα παράθυρα και τις πόρτες προς τα έξω: Με ένα αναμμένο κερί ακολουθήστε κατά μήκος το πλαίσιο από ένα κλειστό παράθυρο ή πόρτα και παρακολουθήστε τη φλόγα. Αν αυτή κινείται, τότε δεν υπάρχει στεγανότητα και θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο της αντικατάστασης. Υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας παρέχουν τα σύγχρονα παράθυρα με θερμική μόνωση στο γυαλί.

Εξοικονομήστε ζεστό νερό χρήσης

Στα νοικοκυριά δαπανάται η περισσότερη ενέργεια στη θέρμανση του νερού - μετά από τη θέρμανση του χώρου. Για να μειώσετε την κατανάλωση του νερού χρήσης χρησιμοποιήστε τις ειδικές στρόφιγγες εξοικονόμησης νερού π.χ. στις κεφαλές των ντους.

Ταχυθερμαντήρες νερού: Προγραμματίστε την επιθυμητή θερμοκρασία

Αν παράγετε το ζεστό νερό σας χρησιμοποιώντας έναν ταχυθερμαντήρα, είναι πολύ αποτελεσματικό να επιλέξετε την επιθυμητή για εσάς θερμοκρασία, έτσι ώστε το ζεστό νερό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Η ανάμειξη με κρύο νερό σημαίνει υψηλότερη κατανάλωση φυσικού αερίου ή πετρελαίου θέρμανσης. Συνεπώς μη ρυθμίζετε τη θερμοκρασία πολύ υψηλά.

Στην περίπτωση που για την παραγωγή ζεστού νερού έχετε κεντρικό μπόιλερ που συνεργάζεται με συσκευή θέρμανσης φυσικού αερίου ή πετρελαίου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αρκεί η θερμοκρασία του ζεστού νερού να είναι στους 60 βαθμούς ώστε να μην υπάρχουν μικρόβια. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης απουσίας σας - για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των διακοπών σας - θα πρέπει να κλείσετε εντελώς το μπόιλερ.

Αερίστε το χώρο

Με το σωστό αερισμό του χώρου δεν προλαμβάνετε μόνο το σχηματισμό μούχλας ή το φούσκωμα των τοίχων, αλλά αποφεύγετε και την υψηλή κατανάλωση ενέργειας: Αερίστε ένα δωμάτιο μόνο όταν αυτό θα χρησιμοποιηθεί. Στους υπόλοιπους χώρους ανανεώνεται ο αέρας από μόνος του. Ο αερισμός με το παράθυρο ορθάνοιχτο το χειμώνα είναι ενεργειακά αποδοτικός μόνο όταν γίνεται για ένα χρονικό διάστημα από 4 έως 7 λεπτά. Σε παράθυρα με κλίση αρκούν το χειμώνα κατά μέσο όρο μόλις 7 έως 20 λεπτά ανά ώρα, για να ανανεωθεί πλήρως για λόγους υγιεινής ο αέρας του χώρου.

Ημερομηνία Καταχώρησης: 7/12/2010
Από: thermogas − Επικοινωνήστε μαζί του.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ
Εκτέλεση Αναζήτησης
Σύνθετη Αναζήτηση
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ COSPICO AEBE ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η τοποθέτηση ανοιγοκλειόμενης πέργκολας στο εστι ...


«Στεγάσαμε 300.350 τ.μ. και συνεχίζουμε... Ακρωτήρι» 
Η COSPICO ΑΕΒΕ, πρωτοπόρος στο χώρο της διαφώτιστης κατασκευής, αξιοποίησε υποδε ...
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εκδοση του 4ου Κοινωνικού Απολογισμού της Ideales 

Η Ideales είναι μία από τις ελάχιστες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκδίδουν ετή ...


Χρυσό Βραβείο Επιχειρηματικής Ηθικής για την Ideales 

Η Ideales επιβραβεύεται για 4η φορά με τo χρυσό βραβείο EBEN GR SEE G MODEL από  ...


Μηνύματα από την Εκθεση Πισίνας 

Ολοκληρώθηκε η 2η Διεθνής Έκθεση Πισίνα-Spa-Κήπος που διοργανώθηκε στο TAE KWO ...


Η Ideales αναδεικνύεται Best Franchise Leader 

Ακόμα μια σημαντική διάκριση για Ideales, αυτή του Best Franchise Leader, που απ ...


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ
athans-  10/10/2017
skepes  20/5/2017
marinavaxevanoglou  8/3/2017
monotrust  9/5/2016
zisis  27/3/2016
vasilis  14/8/2014
anifantisg  3/3/2014
europal  19/9/2013
kausoksila  4/9/2013
g.mpaltzoglou  1/8/2013
mikaelo  4/5/2013
zarzaliara  26/3/2013
ntouganiotis  29/1/2013
tdavaris  20/1/2013
goulopoulos  11/1/2013